Opis proizvoda

Korištenje energije Sunca za zagrijavanje potrošne sanitarne vode idealno je rješenje za uštedu energije.

Toplinski solarni sustavi u prosjeku štede 50-60% godišnje potrebe za energijom za zagrijavanje potrošne sanitarne vode, a u ljetnom razdoblju moguće je u potpunosti zamijeniti konvencionalni sustav.

Solarni kolektor PRO- SK1 odlikuje se originalnim dizajnom apsorbera visoke učinkovitosti (visoki stupanj apsorpcije Sunčeve energije uz minimalne gubitke prijelaza topline na radni medij i minimalna emisiju toplinske energije).

Njegova visoka učinkovitost proizašla je iz višegodišnjeg istraživanja i testiranja nove tehnologije izrade (zaštićen dizajn) koja omogućuje strujanje radnog medija gotovo čitavom površinom apsorbera. Na taj se način postiže najbolji mogući prijelaz topline s površine apsorbera na radni medij.

Visoki stupanj apsorpcije Sunčeve energije kao i minimalni gubitci emisije toplinske energije postignuti su nanošenjem specijalnog selektivnog sloja na površinu apsorbera.

Namijenjen je prvenstveno korištenju u sustavima zagrijavanja potrošne sanitarne vode i sustavima centralnog grijanja, a njegovom modifikacijom dobivamo vrlo upotrebljivi kolektor za zagrijavanje bazenske vode ili za ugradnju u staklene fasade.

Različiti načini učvršćivanja omogućuju jednostavnu montažu kolektora na kosi ili ravni krov ili konstrukciju (npr. za izradu nadstrešnica na parkiralištima). S prednje strane kolektor je zaštićen solarnim sigurnosnim staklom, a kao toplinska izolacija na njegovoj poleđini koristi se mineralna vuna. Kućište kolektora u cjelosti je izrađeno od aluminijskog lima što mu omogućuje dugi vijek trajanja u svim vremenskim uvjetima.

Zatražite ponudu

Zatražite ponudu

*Potrebna dostava?

Molimo navedite na koju adresu biste htjeli da izvršimo dostavu.

Uneseni privatni podaci koriste se isključivo u svrhu odgovora na Vaš upit. Poslani podaci neće se zapisivati/pohranjivati niti će se dijeliti s trećim stranama.
Uspješno slanje upita Vaš upit je uspješno poslan!
Neuspješno slanje upita GREŠKA! Upit nije poslan! Molimo probajte ponovno.