Opis proizvoda

Uređaj za provjetravanje s povratom topline – rekuperator razvijen je za provjetravanje manjih prostora.

Uređaj je nazivne veličine 60 m3/h .. Montira se na vanjski zid.

Osnovne značajke rekuperatora su energetska efikasnost, male dimenzije i jednostavna montaža. To čini ovaj uređaj naročito pogodnim za ugradnju u postojeće objekte. Visoki parametri uređaja omogućeni su pločastim izmjenjivačem velike površine i s dva elektronički upravljana ventilatora.

Pri montaži treba imati u vidu i poštivati minimalne zahtijevane udaljenosti od stropa i desnog zida. Prije montaže uređaja potrebno je na predviđenom mjestu vanjskog zida izbušiti dvije rupe promjera 110 mm i uložiti dvije plastične cijevi isporučene s uređajem u rupe. Cijevi je eventualno potrebno skratiti u skladu s dubinom prodora kroz zid. S uređajem se također isporučuje posebna šablona kao pripomoć pri bušenju rupa i postavljanju uređaja na zid. Nakon montaže cijevi se fiksiraju ekspandirajućom pjenom ili na drugi način fiksiraju i zidarski obrade rubovi prodora kroz zid.

Uređaj se isporučuje s mrežnim pretvaračem 230 V AC/24 V DC predviđenim za standardne utičnice. Uređaj je spreman za pogon odmah nakon uključenja. Brzina vrtnje ventilatora podešava se gumbom koji omogućuje kontinuiranu promjenu brzine vrtnje.

U ponudi je također i uređaj predviđen za direktni priključak na mrežu 230 V AC. U takvoj izvedbi mrežni pretvarač je ugrađen u uređaj.

Uređaj za provjetravanje s povratom topline-rekuperator sastoji se u osnovi od dva ventilatora – ulaznog i izlaznog i jednog protusmjernog zrak/zrak izmjenjivača topline. Ulazni ventilator usisava vanjski zrak i upuhuje ga u prostor. Istovremeno izlazni ventilator usisava zrak iz prostora i upuhuje ga u okoliš. Oba protoka susreću se u izmjenjivaču topline ne miješajući se pri tome. Struja toplog zraka pri tome prenosi toplinu na struju hladnog zraka. Zimi to znači da će hladan vanjski zrak biti predgrijan, a ljeti topli vanjski zrak ohlađen.

Na taj način ostvaruju za značajne uštede energije i energetskom učinkovitošću doprinosimo očuvanju okoliša.

Zatražite ponudu

Zatražite ponudu

Uneseni privatni podaci koriste se isključivo u svrhu odgovora na Vaš upit. Poslani podaci neće se zapisivati/pohranjivati niti će se dijeliti s trećim stranama.
Uspješno slanje upita Vaš upit je uspješno poslan!
Neuspješno slanje upita GREŠKA! Upit nije poslan! Molimo probajte ponovno.